top of page
Search
  • Business Challenge

Lyssna på AI-geniet Oliver Edholm i vår podcast Bolagsbyggarna

Updated: Feb 8, 2021

”AI växer extremt snabb och det kommer att ta över världen relativt snart, så det är någonting man borde ta på största allvar överallt”


Det 18-åriga datageniet Oliver Edholm driver bolaget Depict.ai som grundades i januari 2020 och har redan expanderat teamet till 8 personer.


Depict.ai har tagit fram en AI-algoritm för e-handlare, algoritmen analyserar bilder och texter och ger rekommendationer på fler produkter till konsumenten för att exempelvis få dem att välja en bättre och dyrare produkt eller komplettera köpet med ytterligare en produkt.


Problemet med algoritmerna som e-handlare använder sig av är att de behöver extremt mycket data vilket e-handlare oftast inte har om man inte är Amazon eller Google enligt Oliver.


Depict.ai har en mycket mer datasnål algoritm som inte behöver lika mycket data utan använder sig av produkterna som finns i butiken mer som en människa och ger rekommendationer utifrån det.


Det mest spännande inom AI just nu enligt Oliver är GPT-3 som har utvecklas av Open AI. Koden skriver texter som människor har svårt att urskilja om det är skrivet av en människa eller en robot.


45 views0 comments

Comments


bottom of page