FAQ

Varför ska jag delta i Business Challenge?

Alla nyföretagare bör delta i Business Challenge. Business Challenge har ett unikt nätverk av personer i näringslivet som du som bolag kan få möjlighet att presentera ditt bolag framför. Syftet med upplägget är att driva företaget framåt och hjälpa till att komma i kontakt med personer som kan ge bra och konstruktiv feedback. Det finns alltså inget att förlora, bara mycket att vinna.

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig via anmälningssidan här på hemsidan.

Kostar det något att delta?

Att delta i Business Challenge är kostnadsfritt. Vill du delta i finaleventet och tävla med ditt företag betalar man en symbolisk avgift på 700 kr per företag i samband med anmälan till finalen (då ingår 3 rättersbuffé med dryck för de företagsmedlemmar som är på plats). Man förbinder sig inte att betala något genom anmälan. Betalningen görs först när man gått vidare och ska boka en plats på finaleventet. Detta för att säkerställa ditt engagemang när du anmäler dig till finalen.

Hur många får komma på finaleventet från bolaget?
Maximalt kan ni vara 5 personer från varje bolag, dessa personer skall ha en nyckelroll i bolaget och kan alltså inte vara vänner, familj eller bekanta.

Kan man delta om man redan har startat ett företag?

Du kan delta om du nyligen har startat ett företag. Vi gör individuella bedömningar med hänsyn till när företaget registrerades, hur länge det har varit aktivt och om man har jobbat heltid eller deltid med företaget. För att lika villkor ska gälla för alla har juryn ett bedömningssystem där man tar hänsyn till olika omständigheter såsom de ovannämnda.

Kan man vara fler i ett företag?

Absolut. Vi ser gärna att man är fler än en i företaget men det är inget krav.

Har ni något åldersgräns för att delta?
Nej, vi har ingen åldersgräns


Spelar affärsidén någon roll?

Idén ska förstås vara hållbar och ha en marknad. Men som du säkert vet är de kringliggande faktorerna som marknadsstrategi, utförande och personerna bakom också viktigt. Tidigare års tävlingsomgångar bestod av deltagare från vitt skilda branscher och med affärsidéer som app-utveckling, väskdesign, miljöfrämjande brädspel och larmsystem för djurstängsel.

Vilka bolagsformer är tillåtna?

Man kan välja vilken företagsform man vill så länge man registrerar ett organisationsnummer. Observera att Enskilda firmor inte vanligtvis behöver registreras hos Bolagsverket men för att delta i Business Challenge är bolagsregistrering alltid ett krav. Även när man väljer företagsformen Enskild firma.

Vad vinner man?

Man vinner kompetensutvecking i form av vårt affärsutvecklingsprogram med ett värde av 150 000kr.


Får man delta med två olika företag?

Ja. Se däremot till att hålla isär dem när ni presenterar dem och skriver tävlingsbidrag. På finaldagen kommer man givetvis också att ha separata intervjuer och presentationer för vardera företag.

Får man delta två år i rad?

Ja, man får delta med samma företag två år i rad i Business Challenge. Du kan även tävla med ett nytt företag om du så önskar. (Däremot kan du inte delta med samma företag om du redan har vunnit något i Business Challenge, men du kan givetvis tävla med en annan idé.)Vi vill vara med i Business Challenge, men vi vill inte tävla?

Det är ok att vara med i Business Challenge utan att tävla. För att få möjlighet att gå våra affärsutvecklingsprogram har vi dock som krav att ni måste möta vår jurygrupp. Då kommer ni genomföra samma typ av pitch som de tävlande företagen, men utom tävlan. Jurygruppen kommer att rekommendera er vidare till affärsutvecklingsprogrammen om ni uppfyller kriterierna.

Hittar du inte svaret på din fråga?
Välkommen kontakta oss på info@businesschallenge.se